Faina de grau spelta BIO (SPELTA TRITICUM) INTEGRALA 1 kg Mărește

Faina de grau spelta BIO (SPELTA TRITICUM) INTEGRALA 1 kg

PRN22 BB

Nou

17,90 lei

Transport 9.99 lei pentru comenzi sub 250 Lei. Comanda minima: 65 Lei. Livrare rapida 1-3 zile lucratoare.

Transport GRATUIT comenzi peste 250 Lei.
ProDietaNaturala facebook

ProDietaNaturala.ro PRONAT WhatsApp

Faina de spelta BIO (SPELTA TRITICUM) este integrala si foarte bogata in vitamine si minerale. Faina integrala de spelta (grau spelta) va aduce un plus de vitamine si minerale in alimentatia dvs. Graul SPELTA este mult deosebit de grau comun. Bogat in vitamine, minerale si aminoacizi, graul spelta are foarte putin gluten si este usor digerabil. Graul spelta are un gust delicios, amintind de cel de nuca. Graul spelta  are un continut mare de acizi grasi nesaturati, indeosebi de acid linoleic. Făina de spelta are proprietăți nutritive valoroase: mangan, fosfor, magneziu, cupru, fibre, proteine, vitaminele A, E, complexul vitaminic B și niacina (vitamina PP).

Procesat cu o tehnologie specială, la maxim 35° C, astfel încât ÎNTREG bobul de spelta este măcinat extrem de fin (400 microni), aşadar conţine integral şi tărâţele.

Ingrediente pentru blatul de tarta cu cartofi:
  •  250 gr faina integrala de spelta
  • 120 gr unt (eu am folosit unt ghee iar calitatea a facut intr-adevar diferenta, in bine)
  • 1 ou
  • 2 linguri de apa minerala (puteti folosi si lapte)
  • 1 praf de sare
Cum pregatim blatul tartei de cartofi: simplu - amestecam si framantam toate ingredientele pana cand suntm multumiti de consistenta. Punem in foaie alimentara si dam la frigider 30 de minute, timp suficient sa pregatim umplutura (si chiar sa ne apucam in paralel de aluatul de biscuiti, caci daca tot incalzim cuptorul, il putem valorifica si pentru coacerea acestora la final).
 

Reteta de pâine din făină de spelta . Pentru maia: 20 g drojdie proaspătă, 70 ml apă făină (650) cât cuprinde. Pentru aluat: 500 g făină de spelta , 200 g făină pâine (650), maiaua, 10 g drojdie proaspătă, 1 lingură rasă sare, 200 ml bere brună (se poate înlocui cu apă), apă cât cuprinde. Cum preparam painea din faina de spelta . Cu o seară înainte se prepară maiaua. Drojdia se dizolvă în apă și se încorporează atâta făină cât să se formeze un aluat neted. Se taie în cruce deasupra, se pune într-un vas care se acoperă cu folie și se lasă să dospească la temperatura camerei. A doua zi în vasul de frământat se pun cele două tipuri de făina, drojdia care se freacă în palme cu puțină făina, maiaua, sarea, apoi berea și apa. Se frământă un aluat neted care se lasă la dospit la căldură, până își dublează volumul. Când a dospit, aluatul se taie în două și se formează pâinicile. Pâinicile se presară cu făină, se așează pe hârtie de copt sau pe o planșetă presărată ci griș sau mălai, se acoperă și se lasă să crească până aproape își dublează volumul. Înainte de a se da la cuptor se crestează. Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 35 minute. 

Comparativ cu grâul comun, grâul spelta are un conținut mai mare de substanțe minerale și de vitamine. În plus, are un conținut mai mare și de acizi grași nesaturați (grăsimi sănătoase), de L-Tryptophan, precursorul hormonului de bună-dispoziție și preia mai puține metale grele din mediul înconjurător.

Printre beneficiile pentru sănătate aduse de făina specială de grâu spelta amintim faptul că ajută în tratarea tulburărilor metabolismului și digestiei. În plus, îmbunătățește procesul de formare a sângelui și stimulează metabolismul la nivelul sistemului nervos. Stimulează activitatea rinichilor și scade aciditatea organismului, fiind bazic. Grâul spelta este ușor digerabil datorită proteinelor pe care le conține și datorită structurii amidonului. Substanțele nutritive din grâul spelta sunt asimilate mai ușor datorită solvabilității lor deosebite în apă, ceea ce înseamnă că procesul de digerare este mult mai eficient și mai puțin intens. Acest lucru face ca grâul spelta să fie recomandat în alimentația copiilor mici și a bolnavilor în vârstă.

Accept

Regulamentul (UE) 2016/679. Te rugăm să confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.