LINTE Rosie BIO pentru ciorba si tocanita 1 kg Mărește

LINTE Rosie BIO 1 kg

Pronat România Pronat România

PRN6590

Nou

26,78 lei

Transport 9.99 lei pentru comenzi sub 250 Lei. Comanda minima: 65 Lei. Livrare rapida 1-3 zile lucratoare.

Transport GRATUIT comenzi peste 250 Lei.
ProDietaNaturala facebook

ProDietaNaturala.ro PRONAT WhatsApp

Linte rosie bio pentru ciorba si tocanita. Pret pentru 1kg. Lintea este un aliment bogat in proteine recomandat la dieta caci tine de foame si are putine calorii. Nu suntem prea obisnuiti insa in Romania cu aceasta si de aceea este gatita mai rar dar noi v-o recomandam caci este mai usor de gatit decat fasolea si aduce beneficii reale pentru sanatate precum scaderea colesterolului sau prevenirea si tratarea anemiei prin continutul bogat in fier. Prodieta recomanda retele de inspiratie mediteraneana iar retetele cu linte de mai jos sunt bogate in condimente sanatoase precum salvia sau cimbrul. Va recomandam printre ingrediente si Ulei pentru prăjit Crudolio 1000 ml Produs italian 100% natural obtinut din floarea soarelui si seminţe de susan provenite din culturi certificate biologic. Foarte rezistent la temperaturi ridicate, acest produs este recomandat în special pentru prăjire.

Linte roşie, ECOLOGICĂ. Conține: 100% linte roşie, din culturi certificate ecologic.
 
Boabele de linte sunt recoltate, sortate şi cernute cu mare atenţie. Produsul nu este obținut cu organisme modificate genetic.
 
ECOLOGIC / BIO / ORGANIC, VEGETARIAN, VEGAN, LACTO-VEGETARIAN, HALAL, NOP.
 

Cititi si articolul nostru mai amplu  >> despre linte in site-ul informativ prodieta.ro <<

Reteta de ciorba de linte (rosie sau verde) savuroasa

Ingrediente pentru ciorba: linte, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, rosii proaspete decojite sau suc de rosii, usturoi, sunca Parma (sau sunca din Padurea Neagra, carnati uscati si de foarte buna calitate ori sortimente asemanatoare), ulei special pentru prajire din floarea soarelui si susan, sare de Himalaya, piper, salvie, cimbru.

Mod de pregatire: 1. Fierbeti lintea timp de 5 minute. Imi place ca la reteta de ciorba de linte sa arunc prima apa pentru ca in final ciorba sa fie mai limpede... Clatiti apoi bine si in apa proaspata adaugati morcovi, ceapa, ardei gras, telina si puneti din nou la fiert 35 minute. Este bine sa potrivim apa asa incat sa nu fie prea multa, pentru ca intr-un final ciorbita sa fie mai cremoasa.

2. Intre timp, rumenim in tigaie in ulei special pentru prajit din floarea soarelui si susan 3 catei de usturoi feliati peste care punem numai pentru 2 minute sunca Parma sau sunca din Padurea Neagra, carnati uscati si de foarte buna calitate ori sortimente asemanatoare care va sunt pe plac. Stati fara grija, nu va veti ingrasa de la cateva feliute de sunca sau carnati. Pentru ca o reteta sa va placa, trebuie sa fie si gustoasa si savuroasa, sa va ramane in minte si sa va determine sa o faceti iar si iar. Mancarea sanatoasa trebuie sa fie si gustoasa, altfel "migram" din nou catre retete gustoase dar cu "hibe" in ceea ce priveste dieta si sanatatea. Scoateti-le din tigaie si puneti peste restul de ulei salvia taiata marunt. Puteti scoate repede salvia din tigaia de ceramica, nu trebuie sa stea prea mult.

3. Cu 10 minute inainte de a inchide focul la ciorba de linte puneti un buchetel de cimbru pe care il puteti inlatura la sfarsit de tot. Bunica punea intotdeauna cimbru la ciorba de fasole iar reteta de ciorba de linte devine astfel mai gustoasa caci imi aminteste de mancarica din copilarie. Puneti si sare de Himalaya (bogata in minerale si fier) dupa gust si piper proaspat rasnit. Imediat ce ati inchis focul la supa de linte adaugati sunca taiata bucati mici si salvia. Aroma acestora din urma va invada aromele leguminoaselor.

Reteta de tocanita de linte

Ingrediente pentru tocanita: linte, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, rosii proaspete decojite sau suc de rosii, usturoi, sunca Parma (sau sunca din Padurea Neagra, carnati uscati si de foarte buna calitate ori sortimente asemanatoare), ulei special pentru prajire din floarea soarelui si susan, sare de Himalaya, piper, salvie, cimbru.

Mod de pregatire: Reteta de ciorba de linte poate fi readaptata pentru o tocanita. Cum asa? Fierbem lintea separat cu putina sare si o luam de pe foc dupa numai 25 minute. Punem in craticioara din ceramica morcovii dati pe razatoare, ceapa, ardeiul gras si telina taiate marunt si le sotam putin in ulei special cu susan. Adaugam apoi lintea prefiarta, clatita bine in apa rece si scursa, condimente si suc de rosii si o cana de apa sau supa de pui si lasam pe foc 30 minute. Punctul 2. de la reteta de mai sus ramane valabil si la tocanita. Le adaugati la final.

Fiti creativi: tocanita poate avea mai multe legume asa ca daca aveti in casa dovlecel, cartofi dulci, radacina de patrunjel sau alte leguminoase le puteti adauga. Legumele sunt ideale pentru o sanatate de fier. Nu ingrasa si ofera nutrientii necesari pentru o sanatate de fier. Toti nutritionistii recomanda ca legumele si leguminoasele sa fie la baza alimentatiei noastre zilnice.

Sanatate va dorim!

Accept

Regulamentul (UE) 2016/679. Te rugăm să confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.