Naut Bio 400gr Mărește

Naut Bio 400 gr (cu rețeta în interior)

Pronat România Pronat România

PRN68P-KFL

Nou

Năut bio pentru rețete vegane de humus și alimentație vegană cu rețete vegane sau de post foarte sănătoase.

Mai multe detalii

16,47 lei

Transport 9.99 lei pentru comenzi sub 250 Lei. Comanda minima: 65 Lei. Livrare rapida 1-3 zile lucratoare.

Transport GRATUIT comenzi peste 250 Lei.
ProDietaNaturala facebook

ProDietaNaturala.ro PRONAT WhatsApp

Năut proprietăți nutritive și beneficii pentru sănătate

Humus din năut bio ajută la menținerea echilibrului alimentar datorită nutrienților săi valoroși și are numeroase beneficii pentru sănătate. Năutul are proprietăți nutritive valoroase, este ideal pentru alimentația vegan, având vitamine B6 şi B9, acid folic, proteine şi minerale. Naut BIO, preț 400 gr. Ingrediente: boabe de năut BIO uscate, provenite din culturi biologice controlate.

Năutul este o sursă excelentă de fibre, vitamine B6 şi B9, acid folic, mangan, proteine şi minerale precum:  fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru şi zinc. Extrem de gustos şi cu un conţinut bogat de proteine, năutul poate înlocui cu succes carnea. De asemenea, are numeroase proprietăţi „minune”, cum ar fi controlul poftei de mâncare. Năutul în humus întrunește combinația perfectă de ingrediente pentru vegetarieni și vegani, deopotrivă.

Năutul este o sursă excelentă de fibre, vitamine B6 şi B9, acid folic, mangan, proteine şi minerale precum: fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru şi zinc. Extrem de gustos şi cu un conţinut bogat de proteine, năutul poate înlocui cu succes carnea. Boabele de năut se pot consuma fie ca atare, fie în salate. În cazul în care nu sunt deja preparate, boabele de năut trebuie lăsate în apă, să se înmoaie, timp de aproximativ 12 ore. Apoi se scurg şi se usucă bine înainte de a le pregăti, la foc mic. Cele mai cunoscute preparate culinare pe bază de năut sunt humus sau falafel (piure de năut prăjit). În diferite colţuri ale lumii, făina de năut se foloseşte pentru produse de panificaţie: în Italia, se obţin din ea aşa-numitele panelli, la Marsilia – panisse, în India – Besan Puda. Fierul din compoziţia năutului oferă organismului energia de care are nevoie, iar magneziul ajută la producerea unor enzime cu efect antioxidant, care încetineşte procesul de îmbătrânire.  Fiind un aliment cu un procent mic de grăsimi şi un conţinut bogat de fibre, năutul este recomandat persoanelor care doresc să-şi ţină sub control greutatea.

INGREDIENTE și VALORI NUTRITIVE NĂUT

Ingrediente: boabe de năut BIO uscate
BIO = ORGANIC = din culturi biologice controlate.
VALORI NUTRIȚIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetică 1403kJ / 336kcal
Grăsimi, din care: 5,9 g
- acizi grași saturați 0,6 g
Carbohidrați, din care: 44,3 g
- zaharuri 3,1 g
Fibre 15,5 g
Proteine 18,6 g
Sare 0,06 g

Năut pentru humus vegan rețeta

Humusul este foarte gustos și hrănitor și are o rețetă vegan simplă. Humus este un preparat împrumutat din bucătăria orientală care este foarte potrivit și recomandat în dieta vegană. Humus din năut bio este versatil încât să fie chiar și pe placul celor mai pretențioși gurmanzi.

Humusul poate fi condimentat în diferite feluri, iar pentru prepararea acestuia sunt necesare ca ingrediente principale: năut, tahini, ulei de măsline și zeamă de lămâie. Avocado adauga un plus de cremozitate si gust. Uleiul de măsline este bogat în grăsimi mononesaturate și are proprietăți antioxidante deosebit de valoroase pentru sănătate. Zeama de lămâie este deosebit de bogată în vitamina C, favorizând absorbția de fier. Năutul și pasta de susan sunt la rândul lor ingrediente bogate în fier, iar zeama de lămâie aduce atât un plus biodosponibilitate, absorbție dar și de gust humusului.

  1. Mod de pregătire rețeta de humus din năut bio cu avocado: punem la fiert năutul în apă cu puțin bicarbonat. Lasam sa fiarba la foc iute, apoi scurgem nautul. După ce a fiert bine și am scurs de apă, punem in blender nautul, avocado curatat de coaja, uleiul de masline, tahini, usturoiul trecut prin presa, sare si piper, zeama de lamaie. Amestecam foarte bine, la viteza mare. Din cand in cand oprim blenderul si amestecam cu spatula, pentru ca sa nu ramana bucati de naut pe peretii vasului. Tahini este o pastă din susan ce dă savoarea specifică humusului și este disponibilă la noi în site. Tahini are foarte mult calciu în consistența sa și de aceea este benefic pentru sistemul osos și combaterea osteoporozei.
  2. O altă idee minunată de rețetă vegană de humus este cu fulgi de drojdie nutritivă (care înlocuiesc parmezanul). Daca dorim un hummus extra cremos, indepartam cojile de pe boabele de naut. Este un pas optional, dar care ajuta pentru cremozitate. Punem toate ingredientele in blender, ajustand gustul de sare si piper. Amestecam pana când hummusul are consistenta dorita. Se pastreaza foarte bine la frigider 4-5 zile. Căutați fulgi de drojdie nutritivă în site-ul nostru, avem disponibil produsul vegan bogat în vitamine, mai ales în complexul de vitamine B.
Imaginea de pe etichetă are titlu informativ.
Conținut: 400g
Tara de origine: Italia/Turcia
Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.
Accept

Regulamentul (UE) 2016/679. Te rugăm să confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.