ARAME Alge MARINE deshidratate 40 g Mărește

ARAME Alge MARINE deshidratate 40 g

DI57000

Nou

24,90 lei

Transport 9.99 lei pentru comenzi sub 250 Lei. Comanda minima: 65 Lei. Livrare rapida 1-3 zile lucratoare.

Transport GRATUIT comenzi peste 250 Lei.
ProDietaNaturala facebook

ProDietaNaturala.ro PRONAT WhatsApp

Alge marine arame deshidratate pret 40 gr. Alge de mare uscate Arame (Eisenia bicyclis). Ingrediente: alge marine Arame. Arame sunt alge de mare ideale pentru cei nefamiliarizaţi cu aceste alimente. Au o aromă dulceagă, fiind foarte des folosită în salate şi supe.
 
Algele Arame sunt  recoltate manual de pescarii și scafandrii din  largul peninsulei din Japonia. Algele sunt inițial uscate la soare și apoi luate pentru prelucrare ulterioară.
Sunt spălate, tăiate, aburite, presate și tăiate din nou înainte de a fi uscate la soare. O a doua etapă de uscare asigură că produsul final este complet uscat.
Algele marine se impart in sapte categorii: kombu, nori, wakame, arame, dulse, hiziki si laver.
Japonezii consuma de peste 10 000 de ani alge marine sub forma diverselor preparate, de la salate pana la supe si sushi. Ei le-au descoperit beneficiile, de care te poti bucura si tu, avand in vedere faptul ca acestea contin elemente precum iod, magneziu, potasiu, fier, calciu, mangan, fosfor, sulf, cupru, nichel, cobalt, siliciu. De asemenea, algele marine sunt bogate in vitaminele A, B, C, D,E, F,K, PP, in clorofila, in fibre si in substante cu proprietati antibiotice si antiinflamatoare. Produsul nu conţine organisme  modificate genetic și nu este iradiat. 
 
Cum se prepara salata de alge marine. 
 
Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara salata de alge marine sunt urmatoarele:
 
-100 de grame de alge marine deshidratate;
 
-30 mililitri de ulei de avocado (ori ulei de migdale, de argan, de rapita, de masline - uleiuri ce pot fi gasite in site-ul nostru);
 
-30 mililitri de sos de soia;
 
-30 mililitri de otet de orez sau de otet balsamic;
 
-10 grame de seminte de susan;
 
-15 grame de zahar brun, melasa, sirop de artar sau miere;
 
-doi-trei catei de usturoi pisati sau o ceapa de marime medie, tocata marunt.
 
Cum preparam salata de alge marine arame. In primul rand, algele marine arame trebuie rehidratate. Le punem intr-un bol cu apa rece si le lasam deoparte minimum 30 de minute. Apoi punem algele intr-o strecuratoare, le clatim in cateva ape si le scurgem bine. Le putem taia in bucati mai mici pentru a le consuma mai usor. Adaugam peste ele otetul, sosul de soia, uleiul, mierea si semintele de susan, iar la final, usturoiul pisat sau ceapa tocata. Punem la rece pentru ceva timp pentru ca algele sa capete savoarea ingredientelor. Consumam salata ca atare sau in combinatie cu peste (somon, ton sau cod) ori cu pui.
 
Valori nutriţionale: Cantitate servită: 100 g
Valoare energetică 313 KJ kJ/ 74 kcal
Proteine: 9,7 g Grăsimi: 0,7 g, din care: 
grăsimi saturate: 0,4 g, 
mononesaturate: 0,24, 
polinesaturate: 0,005
Carbohidraţi: 1 g Fibre: 61,3 g
Umiditate: 11,2 g
Accept

Regulamentul (UE) 2016/679. Te rugăm să confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.