Faina BIO de CANEPA 500 gr Mărește

Faina BIO de CANEPA 500 gr

Pronat România Pronat România

PRN354500

Nou

Făina BIO de cânepă preț pungă 500 gr și rețete. Făina de cânepă bio este bogată în proprietăți nutritive valoroase și proteine. Făina bio de cânepă nu are de gluten prin natura ingredientelor. Este un ingredient potrivit în dietele vegane, raw vegane, vegetariene, în cele fără gluten, fără lactoză sau fără zahăr.

Mai multe detalii

39,11 lei

Transport 9.99 lei pentru comenzi sub 250 Lei. Comanda minima: 65 Lei. Livrare rapida 1-3 zile lucratoare.

Transport GRATUIT comenzi peste 250 Lei.
ProDietaNaturala facebook

ProDietaNaturala.ro PRONAT WhatsApp

Proprietăți făina de cânepă

Creşte valoarea nutritivă a oricărui preparat în care aceasta este adăugată. Este o făină bogată în minerale precum potasiu, fosfor, magneziu, fier, zinc, cupru şi mangan
În compoziția semințelor de cânepă se găsesc acizi grași esențiali precum alfa-linolenic (acid gras Omega-3) și gamma-linolenic (acid gras Omega-6). Proporția dintre cei doi acizi grași este foarte importantă pentru organism, iar semințele de cânepă furnizează acești acizi într-un mod echilibrat. Beneficii și pentru piele: apariția acneei a fost asociată cu prezența în organism a unui deficit de acizi grași Omega-3. Și în acest caz, semințele de cânepă joacă un rol important, deoarece sunt bogate în Omega-3, contribuind astfel la ameliorarea simptomelor acneei.
Făina de cânepă este bogată și în fibre dietetice cu rol esențial în organism: reduc apetitul, reglează tranzitul intestinal, stabilizează nivelul zahărului din sânge și susțin sănătatea intestinelor. Acestea stimulează tranzitul intestinal și ajută la eliminarea toxinelor din corp. REMEDIU pentru constipație. Conținutul mare de fibre alimentare din făina de cânepă este remediul ideal împotriva constipației.
Proteine, conținut variabil minim 30 - maxim 49 g. Proteina este una dintre cele trei molecule macronutrienți pe care le obțineți de la alimente; celelalte două sunt grăsimi și carbohidrați. Aveți nevoie de fiecare dintre macronutrienți în cantități mari în fiecare zi pentru a oferi celulelor energia necesară. Pudra proteică din cânepă sau făina de cânepă reprezintă alimente esențiale ce pot fi adăugate în piure-uri, shake-uri proteice, smoothie-uri sau aluaturi.  Deoarece conține toți aminoacizii esențiali (aminoacizii sunt blocurile de bază ale proteinelor), iar aminoacizii esențiali sunt cei pe care corpul nu îi poate face - cânepa este o proteină completă. Aminoacizii esențiali sunt: arginina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, valina.
În făina de cânepă regăsim ambele tipuri de proteine: structurale si biologic active. Proteinele structurale includ colagenul, creatina si fibrogenul, acestea fiind constituenții esențiali ai oaselor, pielii, parului, ligamentelor.
Făina din semințe de cânepă este bogată în arginină. Într-un studiu derulat în SUA realizat pe un grup de peste 13.000 de persoane, se arată că un consum mai mare de arginină scade nivelul proteinei C reactive, un marker inflamator care poate duce la apariția bolilor de inimă atunci când este crescut. Sursa: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15723738/

Recomandări de consum și beneficii:

  • Făina de cânepă sau pudra proteică din cânepă bio sunt recomandate pentru shake-uri proteice, smoothie-uri, aluaturi diverse. 
  • Poate fi folosită creativ în reţetele de pâine, blat de pizza, turte, covrigei, paste făinoase, crackers, biscuiţi săraţi şi pentru a face deserturi sănătoase (plăcinte, muffins, tarte etc.). 
  • Prin adaosul făinii de cânepă, pâinea e mai sănătoasă pentru că este mai bogată în proprietăți nutritive valoroase. Având lecitină și acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, pâinea cu făină de cânepă îmbunătăţeşte memoria. În plus, îi ajută pe cei care suferă de constipaţie prin fibrele conţinute care duc la un tranzit intestinal optim.
  • Recomandăm utilizarea făinii de cânepă în raport de 1:5 în amestec cu alte tipuri de făină.
  • Pot fi utilizate făinurile tradiţionale, de grâu sau de secară. Combinaţia se poate face şi cu făinuri fără gluten (orez, amarant sau chia), obţinând produse pentru dietele persoanelor cu intoleranţă la gluten.
  • Osteoporoza. Făina de cânepă bio organică are 210 mg calciu la 100 g produs. Fiind biodisponibila, calciul este usor asimilabil și astfel reușim să păstrăm în oasele noastre o cantitate mai mare din acest mineral, ceea ce duce la întărirea lor.
  • Făina de cânepă este ideală pentru alimentația persoanelor vegetariene, care urmează dieta vegan sau raw vegan (ori țin post). Aceasta suplinește foarte bine lipsa cărnii datorită conținutului de proteine și a prezenței celor 8 aminoacizi esențiali.
  • Este recomandată și în alimentatia diabeticilor. Făina din semințe de cânepă are un index glicemic scăzut (carbohidrati 4.5%), fiind deosebit de nutritivă. Acest tip de făină conferă senzația de sațietate fără să creascăa nivelul zahărului în sânge.

Conține: făină din semințe de cânepă BIO. Din culturi certificate ecologic.

Rețete cu făină de cânepă ușor de realizat și cu rezultate foarte bune. Spor la gătit sănătos:

1. Rețeta clasică și ușor de realizat de pâine cu făină de cânepă

Ingrediente:

  • 1000 gr făină de grâu Bio;
  • 150 gr făină de cânepă;
  • 100 ml lapte/ lapte vegetal
  • 500 ml apă călduță;
  • 1 pliculeţ drojdie praf;
  • 1 linguriţă de sare de Himalaya;
  • 1 linguriță de zahăr brut organic;
  • 2 linguri ulei de cânepă.

Mod de preparare aluat pâine cu făină de cânepă:

Făină de cânepă se amestecă cu făina de grâu și se se adaugă drojdia cu zahăr și puțină apă caldă. Se lasă la dospit 5 min, apoi se frământă bine adăugând treptat amestecul de apă călduță, lapte și sare. La final se adaugă uleiul de cânepă și se încorporează în aluat. Se lasă la dospit 10 minute, apoi se pune în tavă și se mai lasă la dospit încă 10 minute. Pentru coacere este nevoie de 50 min la 180 de grade. Poftă bună!

2. Rețeta de Pâine cu făină de cânepă în amestec cu făină integrală de grâu

Ingrediente:

  • 500gr făină integrală de grâu;
  • 75gr făină de cânepă;
  • 225ml lapte;
  • 1 pliculeţ drojdie praf;
  • 1 linguriţă de sare;
  • 2 linguriţe zahăr;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 100gr seminţe decorticate de cânepă.

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele mai sus enumerate într-un bol mare, mai puţin seminţele de cânepă, care se vor adăuga după ce aluatul a fost frământat pentru ca acestea să rămână întregi. Pâinea se coace în cuptor preîncălzit la 180ºC până se rumeneşte.

3. Rețeta de biscuiţi cu făină de cânepă

Ingrediente:

  • 1 cană de seminţe decorticate de cânepă;
  • 2/3 cană de făină de cânepă;
  • 100gr zahăr;
  • 2 gălbenuşuri;
  • 2 linguri unt moale;
  • 1 linguriţă oţet;
  • 1 linguriţă praf de copt;
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie;
  • 1 linguriţă scorţişoară;
  • 1 linguriţă nucşoară;
  • 1 vârf de cuţit de sare.

Mod de preparare al biscuiților cu făină de cânepă:

Untul moale se amestecă cu zahărul, se adaugă treptat câte un ou şi se mixează până când compoziţia devine spumoasă. În acest amestec se adaugă seminţele de cânepă, făina de cânepă, praful de copt stins cu oţet, esenţa de vanilie, scorţişoara, nucşoara şi sarea. Se omogenizează ingredientele timp de 2-3 minute la viteză medie. Din această compoziţe de biscuiţi, formăm nişte biluţe pe care le aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, şi coacem biscuiţii în cuptor preîncălzit la 200ºC timp de 5 minute.

4. Lipii integrale cu făină de cânepă

Ingrediente:

  • 300 g faina integrala de grau
  • 50 g faina de canepa
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 150 ml apa

Mod de preparare lipii integrale cu faina de cânepă

Punem într-un bol ambele tipuri de făina, sarea, bicarbonatul și uleiul. Turnăm apa călduță și amestecîm cu o lingură până când încorporăm toată apa. Frământăm câteva minute până când obținem un aluat omogen, nu prea moale. Lăsăm să se odihnească 10 minute și apoi împărțim în 8-9 bile. Vom întinde fiecare bilă cât de subțire putem, ajutându-ne de făina integrală. Încălzim o tigaie antiaderenta cu fundul gros si coacem lipiile pe ambele parti. Nu este nevoie să le coacem foarte mult pentru ca se vor intari dupa racire. După ce le scoatem din tigaie le acoperim cu folie alimentară, iar astfel vor ramane moi si le putem rula fara probleme. Pofta buna!

5. RAW VEGAN: Rețeta de pâine multicereale cu făină de cânepă

 Ingrediente:

  • 4 linguri pline de făină de cânepă;
  • 1 cană de pudră proteică de migdale (sau migdale măcinate fin de dvs);
  • 1 cană de semințe de floarea soarelui;
  • 1/2 cană de semințe de in;
  • 4 linguri fulgi mici de ovăz;
  • 1 cană de semințe de dovleac;
  • 1 cană de semințe de chia;
  • apă;
  • sare de Himalaya după gust.

Mod de pregătire:

Se amestecă într-un robot de bucătărie sau într-un bol toate ingredientele. În cazul în care compoziția vi se pare fărâmicioasă nu vă îngrijorați pentru că se va omogeniza ulterior. Presați pe o folie cerayă cu ajutorul unui cuțit sau cu o plateă umezită și porționați. Pâine se introduce la deshidrator timp de 5-8 ore la 40 grade Celsius sau după cum doriți, în funcție de consistența care vă place.

6. Smoothie de banane și făina de cânepă

Ingrediente: 

  • 1 banană;
  • 250 ml lapte de migdale (sau de caju);
  • 2 linguri de făină de cânepă;
  • 1 linguriță de miere/îndulcitor/sirop de arțar sau de agave;
  • aromă la alegere (exemplu: extract de vanilie).

Mod de pregătire:

Punem toate ingredientele în blender și amestecăm bine.

Informații nutriționale per 100g

Valoare energetică 1177 kJ/ 285 kcal
Grăsimi 8,0 - 9,5 g 
   din care acizi grași saturați 1,0 - 7,0 g
Carbohidrați 3,0 - 4,5 g
   din care zaharuri 3,0 - 4,5 g
Proteine 30 - 49 g
Sare <0,05 g
 
Aceste valori sunt supuse unor variații naturale ale produselor naturale. Imaginea de pe etichetă este cu titlu informativ! Condiții de păstrare: loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă a soarelui. Ambalajul este prevăzut cu un sigiliu încorporat, tip „fermoar”. Origine: UE.
La momentul livrării, produsul respectă reglementările alimentare germane și europene (în special Codul alimentar) în conformitate cu cele mai recente tehnologii.
Accept

Regulamentul (UE) 2016/679. Te rugăm să confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.