Faina de HRISCA BIO 1kg Mărește

Faina de HRISCA BIO 1kg

PRN11350 BB

Nou

26,50 lei

Transport 9.99 lei pentru comenzi sub 250 Lei. Comanda minima: 65 Lei. Livrare rapida 1-3 zile lucratoare.

Transport GRATUIT comenzi peste 250 Lei.
ProDietaNaturala facebook

ProDietaNaturala.ro PRONAT WhatsApp

Hrisca faina pentru o alimentatie diversificata, sanatoasa, integrala. Faina de hrisca bio imbogateste aluaturile dvs pentru blatul de pizza, biscuiti de casa, paste proaspete, taitei pentru ciorbe, prajituri, tort de casa si multe altele. 

Ingrediente: hrișcă bio decojită, măcinată fin. BIO = ingredientele provin din culturi certificate ecologic.

VALORI NUTRIȚIONALE MEDII/100 G:

Valoare energetică: ±1402 kJ                                       

                             ±335 kCal

Proteine: ±12.62 g

Grăsimi: ± 3.10 g,

din care saturate:  0.68 g

mononesaturate:  0.95 g

polinesaturate: 0.95 g

Carbohidrați: ±61.5 g

din care zaharuri:  2.60 g

Fibre alimentare: ±10.0

Umiditate: < 13,0 g

 

Minerale: Calciu (Ca): 18 mg, Fier (Fe): 2.2 mg, Potasiu (K): 347 mg, Sodiu (Na): 11 mg, Fosfor (P): 347 mg,  Magneziu (Mg): 231 mg

Vitamine: Vitamina A: 0 mg, Vitamina B1: 0,101 mg,Vitamina B2: 0,425 mg, Vitamina B6: 0,210,Niacin: 7,02 mg, Vitamina E: 1,030 ATE mg.
Făina de hrișcă nu are gluten în mod natural pentru că, în sine hrișca este un aliment ce nu conține acest tip de nutrient.

Cum facem pizza cu blat cu faina de hrisca:

Pentru un blat subțire amestecam 200 g de făină de hrișcă, 25 g de drojdie proaspătă,70 ml de apă calduta, un praf de sare, 2 linguri de ulei de măsline extra virgin. Lasam aluatul deoparte acoperit circa 30 de minute. Intindem aluatul obtinut cu sucitorul, punem ingredientele dorite (ulei de masline, sos de rosii, cascaval, mozzarella sau parmezan, masline, porumb, rosii, ardei gras si orice alte ingrediente va plac). Pentru blat pufos avem nevoie de 200 g de făină de hrișcă cu 2 ouă, 1 pliculet de praf de copt, putina sare preferabil de Himalaya, 100 ml de apă plată si 2 linguri de ulei de măsline de buna calitate. Amestecam făina de hrişcă cu praful de copt. Adaugam gălbenuşurile frecate cu uleiul de măsline, albuşurile bătute spumă şi apa calduta și toarnm într-o forma rotunda unsa cu ulei. Coacem 15 minute în cuptorul încins, scoatem și adaugam ingredintele pentru pizza. Apoi lasam la cuptor încă 10-15 minute la foc intens si pizza noastra sanatoasa este gata!
 
Spre deosebire de faina de grau, faina de hrisca nu are nevoie neaparat de coacere. De aceea este un ingredient de baza in dieta raw vegan. Multe dintre torturile fara coacere, aluaturile pentru paine si pizza raw au la baza faina de hrisca. Aceasta este amestecata adesea cu faina proteica din seminte de dovleac, seminte de in macinate fin, faina din seminte de canepa, migdale sau caju fin macinate.
 
Cum procedam atunci cand vrem sa facem prajituri, briose sau alte delicii de casa? Pur si simplu adaugam faina de hrisca langa faina de grau. Faina de hrisca are un gust bun, usor asemenator cu cel al nucilor asa ca, in plus fata de proprietatile nutritive, hrisca aduce si savoare gustului. Hrisca are foarte multe proprietati nutritive despre care puteti citi mai multe informatii in articolul nostru dedicat: www.prodieta.ro.
Hrisca aduce un aport important de vitamine (B1, B2, B5, E), aminoacizi esentiali, acizi grasi, steroli, minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, seleniu).
 
Stiati ca... datorita bogatiei de nutrienti, vitamine si minerale, faina de hrisca este folosita de profesionisti si in cosmetica? Iata reteta pe care o putem pregati simplu si acasa: făina de hrişcă amestecată cu putina apa plata calduta aplicata pe ten reprezinta o masca excelenta pentru curatarea si vitaminizarea tenului care obtine strălucire. Iar daca puneti faina de hrisca în apa de baie veti obtine o piele catifelata si tonifiata.
 
Rețeta de clătite cu hrișcă și sirop de arțar
Ingrediente pentru circa 10 clătite :
- 100 gr faina hrisca
- 50 gr faina ovaz
- un varf de cutit de sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri ulei cocos
- 2 linguri zahar brut sau 2 linguri melasa
- 250 ml lapte soia bio
- sirop de arțar pentru umplere și fructele preferate sau dulceață de aronia
 
Cum preparăm rețeta de clătite de hrișcă: 
Punem într-un castron făina de hrișcă și făina de ovaz, sare, praful de copt, scortisoara, uleiul de cocos, zaharul brun /melasa. Încorporăm treptat laptele soia, amestecand continuu.
Ungem cu ulei de cocos tigaia și luăm câte un plonic de umplutură, cocaem pe fiecare parte aproximativ 1 minut, la foc mediu.

 

Accept

Regulamentul (UE) 2016/679. Te rugăm să confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.