LINTE Rosie Bio pentru ciorba si tocanita 200gr Mărește

LINTE Rosie Bio pentru ciorba si tocanita 200gr

PRN7095

Nou

7,51 lei

Transport 9.99 lei pentru comenzi sub 250 Lei. Comanda minima: 65 Lei. Livrare rapida 1-3 zile lucratoare.

Transport GRATUIT comenzi peste 250 Lei.
ProDietaNaturala facebook

ProDietaNaturala.ro PRONAT WhatsApp

LINTE Rosie Bio pentru ciorba si tocanita 200gr. Lintea rosie bio (organica) este recomandata tuturor persoanelor care doresc sa aiba o sanatate de fier. Jocul de cuvinte legat de fier nu este intamplator, caci lintea are si proprietatea de a combate anemia feripriva. Iar daca alegeti sa gatiti cu sare de Himalaya (la randul ei bogata in fier) inseamna ca de fapt faceti si un tratament natural al anemiei prin macare sanatoasa!

Lintea este un aliment sănătos, asemănător cu soia şi fasolea. Lintea are numeroase proprietăţi nutritive şi este potrivită atât pentru adulţi cât şi pentru cei mici. Există mai multe soiuri de linte, însă trei sunt principale: lintea roşie (care este portocalie de fapt), lintea verde şi lintea maro. Lintea roşie fierbe cel mai repede (în aproximativ 20 minute), urmează cea verde (în jur de 30 de minute), iar lintea maro fierbe cel mai greu (40-50 de minute).

Cititi si articolul nostru mai amplu  >> despre linte in site-ul informativ prodieta.ro <<

Reteta de ciorba cu linte rosie

Ingredientele necesare sunt: linte rosie sau verde, ceapa, morcovi, ardei gras, telina, rosii proaspete decojite sau suc de rosii, usturoi, sunca Parma (sau sunca din Padurea Neagra, carnati uscati si de foarte buna calitate ori sortimente asemanatoare), ulei special pentru prajire din floarea soarelui si susan, piper, salvie, cimbru, sare de Himalaya.

Modul de pregatire a retetei de ciorba cu linte: 1. Fierbeti lintea rosie timp de 5 minute si daca doriti aruncati prima apa pentru ca in final ciorba sa fie mai limpede (desi este plina de proprietati nutritive)... Clatiti apoi bine si in apa proaspata adaugati morcovi, ceapa, ardei gras, telina si puneti din nou la fiert 30 minute. Este bine sa potrivim apa asa incat sa nu fie prea multa, pentru ca intr-un final ciorbita sa fie mai cremoasa.

2. Intre timp, rumenim in tigaie in ulei special pentru prajit din floarea soarelui si susan 3 catei de usturoi feliati peste care punem numai pentru 2 minute sunca Parma sau Padurea Neagra, carnati uscati si de foarte buna calitate ori sortimente asemanatoare care va sunt pe plac. Stati fara grija, nu va veti ingrasa de la cateva feliute de sunca sau carnati. Mancarea sanatoasa trebuie sa fie si gustoasa. Scoateti-le din tigaie si puneti peste restul de ulei salvia taiata marunt pe care o scoatem apoi repede, nu trebuie sa stea prea mult.

3. Cu 10 minute inainte de a inchide focul la ciorba de linte puneti un buchetel de cimbru pe care il puteti inlatura la sfarsit de tot. Puneti si sare de Himalaya (bogata in minerale si fier) dupa gust si piper proaspat rasnit. Imediat ce ati inchis focul adaugati sunca taiata bucati mici si salvia.

Valori nutriționale/ 100 g

Valoare energetică: 1579 kJ /376 kCal
Proteine: 25 g
Carbohidrați 59 g
Fibre: 10 g

Accept

Regulamentul (UE) 2016/679. Te rugăm să confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.