Mei Bio boabe 1 kg Mărește

Mei Bio boabe 1 kg

PRN22850

Nou

16,30 lei

Transport 9.99 lei pentru comenzi sub 250 Lei. Comanda minima: 65 Lei. Livrare rapida 1-3 zile lucratoare.

Transport GRATUIT comenzi peste 250 Lei.
ProDietaNaturala facebook

ProDietaNaturala.ro PRONAT WhatsApp

Meiul are numeroase proprietati nutritive si se pregateste foarte usor în rețete simple. Preț mei bio nedecorticat punga de 1 kg. Orice reteta de orez cu legume ori cu lapte poate fi adaptata prin inlocuirea orezului cu mei sau quinoa. Beneficiile pentru santatae vor fi evidente caci meiul are mai multe proprietati nutritive decat orezul alb. Acesta constituie o sursă excelentă de fier, complexul de vitamine B şi fibre. Oferă proteine cu puţine calorii şi conţine totodată cantităţi importante de siliciu, magneziu, potasiu şi o cantitate moderată de vitamina E. Ca majoritatea seminţelor şi cerealelor integrale, meiul este foarte bogat în enzime digestive. Meiul nu conţine gluten, motiv pentru care poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranţă la gluten sau la alte cereale care provoacă alergii. Datorită efectului alcalin, meiul poate fi utilizat cu succes pentru a combate acidoza (excesul de acizi în organism). 
Ingrediente: boabe de mei.

Cum gătim meiul
1) După spălare, adaugaţi o parte mei la două părţi şi jumătate de apă fiartă sau supă. Atunci când începe să fiarbă reduceți căldura, acoperiţi şi fierbeţi la temperatură joasă timp de aproximativ 25 de minute.
2) Vă recomandăm și meiul fiert în apă, amestecat după răcire cu lapte de migdale, miere, polen și pudra proteică de in și cânepă.
3) Meiul măcinat poate fi adăugat la rețete de pâine și brioșe. 
4) Presăraţi mei fiert și răcit peste legumele preferate sau peste salate, cuburi de pui ori tofu copt. Data viitoare când căutaţi o alternativă la orez cu legume sau piure de cartofi, serviţi mei în schimb.

Poate conține urme de cereale care conțin gluten (grâu, orz, ovăz, secară), orez, porumb, soia și semințe de rapiță.
Imaginea de pe etichetă are titlu informativ.
Păstrare: într-un loc uscat și răcoros. Țara de origine: Austria.
Accept

Regulamentul (UE) 2016/679. Te rugăm să confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.